Mini-album: Parijs

Zoals beloofd, geef ik deze week wat meer uitleg over één van mijn mini-albums. Ik ben in 2012 een verlengd weekend in Parijs geweest met één van mijn nichten. Geen romantische dineetjes bij kaarslicht dus, maar gewoon twee meiden en veel fun!

Het album heb ik daarna gemaakt, met de kit “Summer’s End” van Fancy Pants. Eigenlijk bedoeld voor herfstige lay-outs, maar het is net goed om creatief om te gaan met je scrapbookspullen, toch?

De foto’s werden gewoon getrokken met mijn camera (een Nikon D60), maar achteraf aangepast via de tool “Poladroid” waarmee je gewoon via je computer een polaroid-effect aan je foto’s kan geven. Daarna thuis uitgeprint (op een Canon MG5250 op glossy fotopapier) en uitgeknipt.

Voor het album zelf ben ik begonnen met wit papier en heb telkens aan twee zijden een designpapier van de collectie erop geplakt. Daarna de foto’s opgeplakt en versierd met rub-ons, stickers, transparante krullen en letters die ik met mijn Silhouette SD heb uitgeknipt. Er zit ook een transparant vel tussen en op een aantal foto’s heb ik geschreven (met een zwarte point 88 van Stabilo).

Nog even dit: het was mijn eerste ervaring met rub-ons en het is een leuk effect, maar je krijgt niet alles goed van het vel gewreven. Vooral de pootjes van de vogeltjes zijn niet zo goed gelukt – misschien waren ze te dun… Wat is jullie ervaring met rub-ons?

Geplaatst in Mini-albums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*