Happy World Card Making Day!

Het is vandaag een zalige herfstdag buiten, maar het is ook World Card Making Day, dus ik kon niet anders dan toch even binnen blijven om een kaartje te maken.

Sinds enkele weken heb ik een warmtepistool (heat gun) en sinds vorige week heb ik ook doorzichtig embossing poeder en Versamark doorzichtige natte inkt. Het was vandaag dus het ideale moment om deze nieuwe spulletjes eens uit te proberen!

Stap 1: Stempel met Versamark inkt op je achtergrond-papier. Ik koos voor een roze achtergrond met fijne onleesbare tekst en twee stempels, een bloem en een tekstje “Bedankt”.

Stap 2: Schud embossing poeder over de gestempelde afbeelding. Het teveel aan poeder gaat gewoon terug in het potje.

Stap 3: Zet het warmtepistool aan, laat het even opwarmen en mik het dan op de gestempelde afbeelding. Zorg dat je vingers ver uit de buurt zijn en hou het pistool niet te kort bij het papier.

Na enkele seconden zie je het embossing poeder smelten. Cool!

Omdat ik doorzichtig embossing poeder gebruik, krijg je een kleur-op-kleur effect. Dit viel niet goed genoeg op, dus ik heb wat witte inkt op een watje gedaan en erover gewreven. Deze techniek wordt “embossing resist” genoemd, omdat het embossing poeder glanzend en glad is en de inkt dus niet opneemt. Door met een proper doekje over de embossing te wrijven, gaat de witte schijn er van af en zie je de stempel opeens veel beter.

2014-10-04 15.52.04

Ik heb het kaartje afgewerkt met wat borduurgaren in een strikje en met 3D-blokjes bevestigd op een kaart uit kraft papier.

Happy World Card Making Day!

Vicky

 

Geplaatst in Kaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*