Door de jaren heen – nog voor ik wist wat scrapbooking was…

Eén jaar voor mijn ontdekking over scrapbooken, wou ik al méér doen met mijn vakantiefoto’s. Die plastic mapjes om je foto’s in te schuiven, ik vond dat maar niks. Je was er wel snel vanaf, maar als je dan een tijd later nog eens terugkeek, was je al lang vergeten wat er allemaal gebeurd was op reis of waar je geweest was… Als je lang genoeg niet meer naar foto’s kijkt, weet je soms niet eens meer wie er op staat!

Dus na een reis naar Albufeira (Portugal) in 2006, was ik al begonnen met een soort scrapbook. Ik had enkel foto’s toegevoegd en er tekst bij geschreven (met de titeltjes in een andere kleur) maar ik vond het al meteen veel beter dan die mapjes van ervoor. Ik had zelfs de afgescheurde vliegtuigtickets toegevoegd en enkele foto’s schuin geplakt (dat was durven)!

Pagina uit het foto-album van de reis naar Albufeira

Nog veel, véél eerder – ik had zelfs nog niet van foto’s gehoord, laat staan van scrapbooking – waren mijn ouders ook al niet het type om foto’s gewoon in plastic mapjes te schuiven. Ze hebben zelfs een tijdje stickertjes gehad met grappige tekstballonnen die op al mijn kinderfoto’s plakken. Dat zal ik je besparen… Maar deze stukjes van mijn baby-album laten toch wel zien dat ik het van geen vreemden heb!

Stukje uit mijn baby-album met cropping & tekst Stukje uit mijn baby-album met mijn eerste geknipte haartjes

Hoe hebben jullie voor het eerst met scrapbooking kennisgemaakt?

 

Geplaatst in Door de jaren heen
3 reacties op “Door de jaren heen – nog voor ik wist wat scrapbooking was…
 1. tant maike zegt:

  Mooi dat ik met foto op je website mag, alleen jammer dat mijn gezicht onherkenbaar is, ik had wat graag laten zien dat ik je haren mocht knippen toen je klein was.
  Je tante maike.xxx

  • Vicky Pagnaer zegt:

   Dag Tant Maike,

   Iedereen mag dat van mij weten, maar ik zet nooit zomaar iemand z’n foto op internet zonder dat te vragen… Bij deze dus: je deed dat super!

   Groetjes,
   Vicky

   • tant maike zegt:

    Oh daarom, ja, dan moet ik je gelijk geven.
    De kaarten wat je voor mij gemaakt hebt zijn supermooi,
    ik ben heel tevreden.
    Ik hoop dat je ’t je toch goed had herrinnerd dat ik ze al betaald had, want ik zit er toch wat mee, ik had je 15 euro
    gegeven voor de kaarten en pc werk, met wat nadenken valt ’t je misschien toch te binnen. Voor de volgende 5 heb ik ’t geld al klaarliggen, zo, tot binnenkort, gr. tant maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*