Aan de slag met scraps 3

Deze set van verjaardagskaarten is niet alleen een leuke manier om restjes papier op te maken, maar is eigenlijk ook geïnspireerd door Pinterest, dus dit bericht valt onder twee categorieën.

Hier zijn de drie Pins waarop ik me gebaseerd heb:

Bunting Card

Also  Great for leftover scraps of paper Washi tape birthday card

More Ideas of Handmade Christmas Cards : Let's Celebrate!

En op deze foto zie je de uiteindelijke kaarten:

Drie verjaardagskaarten

De meest linkse kaart is gemaakt met repen papier, waarin onderaan telkens een hoekje uitgeknipt is. Daarboven heb ik met 3D blokjes een uitgeknipte stuk wit papier geplakt. Om het wat te benadrukken heb ik er een onderbroken rand in getekend.

De middelste kaart imiteert drie cadeautjes, door vierkantjes uit design papier te knippen en een korte strook uit een coördinerend design papier. Het bovenste stuk van de “strik” is gewoon een extra strookje coördinerend papier dat in de lengte in twee is geknipt. Je kan hier ook kiezen voor een contrasterende kleur!

De meest rechtse kaart gebruikt een stuk borduurgaren als “wasdraad” waaraan de vlagjes zijn bevestigd. Om de vlagjes te maken vouw je een brede reep papier in twee en knip je driehoekjes met de gevouwde rand als één zijde van de driehoek. Als je deze daarna openvouwt krijg je kleine ruitjes, waarop je wat lijm plakt en die je dan kan toeplooien rondom het garen.

Als je zin krijgt om het zelf eens te proberen, wil ik graag jullie creaties zien! Stuur me dan maar een link via het reactieformulier hieronder!

Materiaal: design papier (Marianne Design), witte kaarten met envelop (Wibra), borduurgaren, Stabilo .88 pennen

Geplaatst in Aan de slag met scraps
Een reactie op “Aan de slag met scraps 3
  1. Christel zegt:

    Oh, die zijn leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*